2014 m. spalio 7 d., antradienis

X-99 ...and justice for all!




Pasirodo, įmanoma gauti paguodos prizą ir už pirmą vietą... Bus galima testamentą, pinigus, cianido tablečių į mini-grab-bag įsimesti, maža ką, nors aišku - geriau kad neprireiktų.



Ne pats geriausias ir mėgstamiausias užsiėmimas yra į krantą (beveik su fanfaromis) grįžus, o tiksliau - būti partempitems konkurentų, nes kažko variklis spyriojas; dėkui Rondo už tai, - ir eiti kalkuliatorių kova užsiimti. Bet tenka.. Kaip dažniausiai iki šiol buvo - sėkmingai. Laukiame, kada grįš į teisėtas rankas pereinamas prizas.


O šiaip buvo štilinis sezonas. Bent jau didžioji dalis jo. Liko dar viena regata, gal kas ir pasikeis, bet tikrai viso sezono veido nebenuspręs. Gal ir gerai, ypač kai per štilių sekasi, tik reikia nepamiršt, kaip tam žydui - kad taip nebus visada.
Šįkart buvo daugiau rimtų konkurentų. Broliukai-Jonukai (JOD) su panašiais balais, X-35, Acturus, nuolatiniai konkurentai Rondo, ir черная лошадка Silver Eagle, dėl savo mažo balo nenuspėjamas aparatas. Tiesa, kai nėra vėjo, visai sunkiai jam sekas, bet šįsyk kažkur sugebėjo jo gaut daugiau, nes visai nervus patampė, o kai ką ir aplenkė.



Vėl "pasisekė" su kursais. Distanciją sudarė 7 atkarpos, iš jų su pavėjinėm burėm plaukėm 4,5. Bent jau mes. Ir tai džiugina, nes konkurentai bent jau 1 (o gal ir 2 iš jų?) nieko nepanešė.


Teko porą valandų pamirkti be vėjo, bent tiek gerai, kad kol sustojom, trukom ilgiau nei kiti laivai, tuo pačiu laimėdami kelis šimtus metrų. Paskui, tiesa, kas buvo giliau jūroj - pradėjo grėsmingai artėti, ir net krante girdėjos, kaip rankom trina... Bet nespėjo - padvelkė nuo kranto žadėtas rytys. Užsidegė spinakeriai, ir pajudėjom priėmimo bojos link.



Kadangi nebuvo pilnos įgulos (nors esant tiek vėjo, rankų netrūko), turėjom turistų - vienu metu buvo net trys nykštukai nutupę ant laivo. Ir suprask, ar čia laimei, ar tik svoris papildomas?..



Visai nebloga distancija gavos. Gal mažokai laviruočių, bet kita vertus - ilga, atkarpos skirtingos, vėjas sukosi, todėl buvo gana nemažai manevrų, kėlėm 5 skirtingas bures.


Buvo įtarimų, kad anonsas internete bus pervertintas - pasirodo, pamatuota kaip tik, pirma laisvosios grupės jachta finišavo ~23.30, kas yra be 5 12... Pagarba organizatoriams už tai.



Galiausiai - X-99 valdo! Vienas plaukė laisvojoj grupėj, kitas - ORC. Abu - greičiausi laivai savo grupėse, o EsoX laimėjo ir perskaičiavus (brolis liko trečias, kas irgi yra prizinė vieta). Gal ir nepalyginsi tokio laimėjimo su KMR 2013, bet visgi - prieš dėmesio vertus konkurentus laimėti tiek fiziškai, tiek perskaičiavus - kaifas!..


Rudeninėj Baltijoj šįsyk nugalėta. Galima sakyt - dvigubai, kad ir po "perskaičiavimo". Bet X-99 nugalėjo - and justice for all!

1 komentaras:

  1. Nice pics for a nice boat! If you want I propose a specification on my website : http://www.sailboat-data.com/en/sailboat/167-x-yachts-x-99 don't hesitate to contact me if you want to add something.

    AtsakytiPanaikinti