2015 m. spalio 6 d., antradienis

Titulą išlaikyti sunkiau, nei laimėti? Rudeninė Baltija 2015 - X-99 Esox I vieta.

Smagu pakartoti praėjusių metų rezultatą. Dar smagiau, kai visgi dėmesys buvo į tave sukauptas, kaip ten bebūtų.
Oras išpuolė pasakiškas - vėjo pirmą dieną kiek trūko, banga buvo didoka, bet šiaip kad tik visos regatos tokios būtų.
Gelbėjo pasiruošimas varžyboms - dugnas, burės, reguliavimas. Visgi buriavimas yra techninis sportas, ir "bazė" turi būt paruošta krante iš anksto. Pernai taip Marcinkų ir pralošėm į vienus vartus.
Vežė komandinis darbas - manevrų buvo daug, ypač halsų mariose ir jūroj.
Konkurentai kvėpavo ne į nugaras - iš visų pusių... Ir beveik iš visų pusių juos ir lenkėm! Susumavus dviejų palukimų laikus, faktiškai nusileista tik vienam laivui, ir tai - 42 pėdų laineriui... Super rezultatas.


Pirma diena - startas pagal laiką geras, pagal greitį - vidutiniškai. Gerai pasirinkta starto pozicija leido pabėgti nuo laivyno į švarų vėją, kurio pagalba galiausiai ir išsiveržėm į lyderius. Nuosaiki strategija, šalti nervai ir minimumas blaškymosi po distanciją (ko neišvengė konkurentai) leido stabiliai plaukti faktinėje 2-3 vietoje. Tiksliau - beveik visą laiką antroje, nes tik keliuose epizoduosę ją buvome užleidę. Laviruotė galėtų būt kiek greitesnė, ne visos laivo galimybės dar išnaudojamos, bet pakako ir to, ką turėjom. Į finišą ateinam antri faktiškai, pirmi perskaičiavus.


Antra diena - startas ir pagal laiką, ir pagal greitį geras, pagal poziciją gal galėjo būt kiek geriau (Rondo paprašė pakilti prieš startą, bet nesugadino reikalų). Kita vertus, kai abi dienas startas pavėjui , tos vietos darosi kaip ir mažoka ant linijos, nes ir manevrai skirtingi, ir laivai "platūs" su grotu ir spinakerio giku. Plius antrą dieną gana nemaža srovė iš marių. Skirtingai nei šeštadienį, iki Kopgalio praeinam vienu halsu, gana neblogai, ir per vartus 3-4. Darbinis aštrus bakštagas į priėmimo boją, aplenkiam X-99, privejam Prus Primo. Toliau toks pat darbinis tik jau pilnesnis bakštagas į ženklą; aplenkiam Prus Primo, privejam Extreme, išlaikom Tojaną. Laviruotėj vejasi Arcturus (abi dienas "sužibėjęs" startais...), bet jam nepakanka nei laiko, nei vėjo. O mariose mes dar ir atsiplėšiam. Finišas - faktiškai treti, perskaičiavus pirmi.


Tojana garbingoje antroje vietoje, gana netikėtai. Sveikinimai.
Arcturus pats sau susigadino reikalus.
Affair plaukia greitai, bet reikia dar (daug) greičiau.
Planuojant plaukimus pagal barščius, keista jų negauti dar porą valandų kai jau grįžai į krantą.
"Kolegos" vis dar bovijasi imdami daugiau įgulos (svorio) nei leidžiama pagal sertifikatus.



1 komentaras: