2016 m. gegužės 18 d., trečiadienis

Kulinarinis šou

Tiems, kas mano, jog šaukštas deguto bet kurioje statinėje yra ne prieskonis - toliau neskaityti.



...praūžė, pradundėjo, nuvilnijo ir nusirito pirmoji sezono regata Vakarų Lietuvoje - Pilypo Taurė. Atgarsių ji su laukė daug, ir kas keista - didžioji dauguma jų dar prieš varžybas: visiems akis draskė didelis starto mokestis (buvo tokių, kurie sakė kad jis teisingas - tai jų nuomonė, jokios kritikos jai; Esox startinio mokesčio nemokėjo visai, kaip ir Omega - praėjusio sezono nuopelnas. Klausimas, ar VMI nepristos su pajamų mokesčiu, jei tokiu būdu praktiškai gaunam dividendus?..). 20 eur nuo nosies.
Būtent dėl gausios nuomonių lavinos buvo sutarta, kad po varžybų atsiras išlaidų ataskaita - ir štai ji:


Jei yra ataskaita, vėlgi kiekvienas galime ją paanalizuoti pagal savo sugedimo/supratimo/netingėjimo lygį... Taigis:
Katerio nuoma - gerokai mažiau, nei tikėtasi, ir tai yra gerai.
Jachtos nuoma - irgi nedaug, bent jau iš kalbų ir kitų kainų.
Sriuba...
Čia reikia iš naujo eilutės rašyti. Į uostą laivai grįžo 16.30 - 17.30, buriuotojai pavargę ir alkani. Sriuba išreklamuota... 20 val. Kas jos laukė? Aš - ne. Dabar kaina: geras kibiras sriubos (jei imti pagal logiką, buvo apie 70 dalyvių plius teisėjai - apie 80 žmonių. Imant po 400 ml - apie 30 litrų.) kainuoja 175 eurus. Kitose varžybose aš noriu būti virėju!!! Arba spekuliantu - tikrai rasiu, kas tokį kibirą išvirs už 30, tai man liks apie 120, dar 20 VMI lieka... Vyrai, be bajerio - jei reikia, Skandalas dar brangiau ima, o jau Meridianas... Mažiausiai 100 eur WASTED.
Vyr.teisėjo atlygis - be komentarų.
Distancijos teisėjo atlygis - be komentarų.
Vyr. teisėjo padėjėjo atlygis - be komentarų.
Vyr. sekretorės atlygis - be komentarų.
O jų bendras darbas - su komentarais. Regata turi išankstinį registravimą, su pavardėm, gimimo datom, telefonais etc. Klausimas - kam man, užsiregistravusiam oficialiai internetu, eiti ir fiziškai registruotis dar kartą? Parašą padėt? Kitas klausimas - kam reikalingas kapitonų pasitarimas, jei jame nėra nei vieno klausimo, atsakymų į kuriuos numanoma esant negalima pranešti tuo pačiu internetu, oficialiu pranešimu dalyviams, vėliavos pakėlimu ir taip toliau (tiek šeštadienį, tiek sekmadienį)? O tada ir atsiranda komentarai - ką veikia vyr.teisėjas kartu su padėjėju tuomet, kai vyksta registracija, kad negali jos pravesti pats - atspausdinti lapo, ir paimti parašo (kurio, kaip minėta, apskritai nereikia, nes jau padaryta internetu, o pas ką nepadaryta, tas ir susimoka papildomai už tas palaugas)? Mažiausiai 50 eur WASTED.
Medaliai - tebūnie.
Regatos.lt - geras klausimas? Pernai, sako, buvo nemokamai. Jei šis įrankis reikalingas - vadinasi, jis kažką palengvina, pagelbėja, sprendžia. Jei jis pagelbėja, tegu būna mokamas. Tada kitas klausimas - jei čia prisideda, kažkur turėtų nusiimti? Kaip minėta - jei registracija internetu, rezultatų skaičiavimas internetu, kažkas to darbo nebedaro ar daro absoliučiai minimaliai... Kažkur tarp teisėjų/padėjejų/sekretorių dar 50 eur WASTED.
LKRT-H pereinamoji taurė: jei taurė pereinamoji, tai ir išlaidos turėtų dalintis arba ant kelių regatų. Sakoma, kad triskart laimėjus iš eilės, prizas lieka nugalėtojui, tai mažiausiai iš trijų reiktų dalinti. 67 eur WASTED.


Sudėjus - garantuotai 267 eur išleisti vėjais (o gal ir daugiau, nes sriubai 75 vis tiek liko).


O dabar - prie esminio klausimo, kurio niekas apskirtai nepalietė:
KURIOJE VIETOJE AŠ PRALEIDAU KVIETIMĄ "VYRAI, SUSIMESKIM IR PADARYKIM REGATĄ, JUK TAIP TROŠKINA, KAD NET NĖRA KUR PERMIEGOTI?" Ar tai buvo visuomeninė iniciatyva, kur visi IŠ ANKSTO skaičiavo biudžetą, tarėsi, kuom prisidės, kad turėtų ką veikti savaitgalį, ar tai buvo KAŽKIENO SUGALVOTA IR NUMESTA REGATA, kurią dabar tarsi privaloma vykdyti, dingus jos tikriems rengėjmas, organizatoriams, ir numanomiems sponsoriams??
Aš nežinau, kaip ir kodėl iš tiesų gimsta regatos. Bet tikiuosi ir numanau, kad:
- kažkas nori padaryti geriau nei buvo (pvz., gal Švyturio Joninių Nakties regata);
- kažkas nori turėti savo vardo regatą (pvz., gal Gero Vėjo regata);
- kažkas susikuria sau pramogą už savo pinigus (pvz., Karaliaus Mindaugo MK Laivyba regata);
ir taip toliau. Tada viskas aišku - yra žmonių, kurie nori dėti pastangas ir savo finansus, o startinis mokestis yra kaip dalyvio įsipareigojimas, garantas, minimali kompensacija galiausiai, o ne vienintelis finansavimo šaltinis.


Mano supratimu, Regatų Centras1 turi būti  laisvai samdoma organizacija/komanda2, kuri varžybų Organizatoriui3 padeda4 profesionaliai5 pravesti varžybas6. Dabar iš šito sakinio su 6 kertiniais nariais yra tik vienas - Regatų Centras.


Sėkmės ateityje.

1 komentaras:

  1. Įdomu,jei plaukimai būtų įvykę ir sekmadienį, pvz jachtos nuoma būtų kainavusi 400 eur? Tai verta būtų pagalvoti...

    AtsakytiPanaikinti