2017 m. rugsėjo 2 d., šeštadienis

S. Marcinkevičiaus atminimo regata 2017. Esox - kita vieta.

Startas - 8 iš 10 balų. Laiku, galėjom būti kažkiek aukščiau. Tikėjomės išeiti vienu halsu. Neišėjom.
Vendas skersai srovės tai kaip peilis skersai (vienos vietos). Čempionams neteko venduoti, tuo jie ir pradėjo krautis persvarą.
Per vartus einam 4, Baltas šalia, kvėpuoja į  nugarą.
Rodos palankus kursas kelti genakerį, ką ir padarom iškart už vartų. Genakeris pakabintas priekiu į galą.. Leidžiam žemėn. Apsukam. Keliam - iššauna raksas. Kol graibom, dar ir vandens pasikabinti spėjam, gerai kad ne plyšta išvis. Baltas aplenkia, ir dar juokiasi kaip arkliai, per pusę jūros girdisi. Teisingai, yra iš ko... Galiausiai važiuojam, neblogai. Bent jau su Baltu lygiai.
Priėmimo boja, laikas keisti bures. Beleidžiant pasigaunam atvairą, ir niekam neateina į galvą, kad reikia paleisti visus kampus išskyrus vieną... Kažkas nurauna balsą...
Šiaip ne taip aplenkiam boją. Laviruote 7 mylias, vėjas iki 11 m/s. Sprendimas eiti į jūrą - matyt, klaidingas, tikriausiai prie kranto mažesnė priešinė srovė, o ir vėjas tikėtina nuo kranto užeina. Prie antvėjinio ženklo nuo Cool water gaunam apie 20 minučių - daug per daug. Bakštagas iki molo, atsilošiam apie 3-4 minutes, tiesa, neaišku, dėl ko, nes matomumas prastas, ir priekinių tik siluetai matosi. Prie molo Affair veža apie 5,5 mylios.
Pilnas halfindas priėmimo bojos link, 115 laipsnių, iki 9 m/s. Mes su genakeriu, Extreme su spinakeriu. Kiti - basi. Nebeaišku, ar vejamės, ar gaunam, per manevrus nepaspaustas chronometras.
Leidžiant genakerį šįsyk paleidžiami abu kampai - vėliava. Gerai, kad atkritus gan greitai pavyksta pagauti... Toliau tramvajus į  vartus, ir vėl genakeriu į finišą.
Klaidų - milijonas. Nepasiruošimo - per akis (neaišku, kokius darysim manevrus - tiksliau, kam aišku, kam - ne; nei kur spinakerį statyt, nei kokią virvę kada traukti - kaip pirmą kartą laive...).
Laimėti prieš Šiugždinį - sunku. Grybauti ir laimėti - neįmanoma. Bevertis darbas siūti bures, tampyti vantus, užsirašinėti nustatymus, jei šoninio kampo nuo halsinio neskiriam.
Galėjom laimėti šiandien, atminusavus visas klaidas ir nesąmones, plius pridėjus normalią nuotaiką, ūpą ir sprendimus, kuriuos sugadino tos pačios klaidos - 4 minutės ne riba. Pikčiausia, kad progų mažėja, o įrašų su žodžiu 'galėjom' - tik daugiau.
Sakoma, kad yra dvi vietos - pirma, ir kitos. Mūsų vėl kita...

1 komentaras:

  1. "Kažkas nurauna balsą..." Šitas patiko, beveik įsivaizduoti galima...

    AtsakytiPanaikinti